Vragen?

Bouw & Constructie

De EcoForte® portfolio voor de bouw- & constructie-industrie omvat halogeenvrije vlamvertragende polyolefinen (EcoForte® FR) en versterkte prestatiematerialen (EcoForte® GF/NF/MF). 

EcoForte® FR
Strengere normen voor vlamvertragende materialen en een toegenomen vraag naar oplossingen met een lage milieu-impact vormen de drijvende kracht achter de ontwikkeling van effectieve halogeenvrije vlamvertragers (HFFR) voor polyolefinen.  Onder de merknaam EcoForte® FR zijn HFFR-concepten ontwikkeld die beantwoorden aan de strengste normen voor vlamvertraging (UL94 V0), terwijl ze tegelijk goede mechanische eigenschappen hebben en goed verwerkbaar zijn. 

EcoForte® GF/NF/MF
Met EcoForte® GF/NF/MF kan The Compound Company materiaaleigenschappen wijzigen door een brede waaier aan glasvezels, rubbers, mineralen, natuurlijke vezels en additieven toe te voegen. Dit levert de optimale balans op tussen stevigheid en impactweerstand, verwerkbaarheid en kostenbesparing voor toepassingen in de bouw- en constructie-industrie.

Toepassingen
Wandbekleding
In de moderne architectuur wordt steeds meer gebruikgemaakt van aluminium. Moderne gebouwen worden steeds vaker ontworpen en uitgerust met lichtgewicht sandwichpanelen met een structuur van 5 lagen: aluminium / Yparex® / EcoForte® FR / Yparex® / aluminium. Een dergelijke structuur biedt hoge kwaliteit, een licht gewicht, duurzaamheid en esthetiek.
 
Bovendien is een dergelijke wand dankzij het gebruik van EcoForte® FR voorzien van een milieuvriendelijke vlamvertrager – een vereiste voor moderne kantoren en andere commerciële gebouwen.

Daken
Diverse EcoForte® producten lenen zich voor dakbedekkingen, zoals vlamvertragend kunstriet. Daarnaast zijn TPO-gebaseerde EcoForte® samenstellingen met verschillende vlamvertragingsniveaus geschikt als dakvoering.
 
Vraag een Ecoforte® expert
Bouw & Constructie
Bouw & Constructie